Omgeving

Schouwen-Duiveland is misschien wel het meest bekende vakantie-eiland van Zeeland. En dat is niet voor niets. Schouwen telt nogal wat trekpleisters van formaat. De wereldberoemde Oosterscheldekering, het indrukwekkende Watersnoodmuseum, de middeleeuwse binnenstad van winkelstadje Zierikzee en de stranden, duinen en bossen van de Kop van Schouwen. 

Voor de berekening van uw routebeschrijving / fietsroutes / dagjes uit:  7Huizen aan Zee (Google Maps)

Strand en Watersport

Op slechts een paar minuten rijden met de auto bevindt u zich op één van de mooiste stranden van Zeeland. Parkeren kunt u op de Brouwersdam of bij één van de vele duinovergangen. De Brouwersdam is één van de meest populaire kite en surfstekken van Nederland. Aan de Grevelingkant van de Brouwersdam bevindt zich de kabbelaarsbank. Dit gebied is geheel ingericht voor dagverblijf met de camper of caravan aan het water. Ook aan de Noordzeezijde van de Brouwersdam kunt u direct aan het water staan. 

U fietst 1,5 kilometer naar het Grevelingenmeer (5 minuten), het Noorzeestrand is 4,5 kilometer fietsen (12 minuten).

Genieten op de fiets

Fietsen op Schouwen-Duiveland is een afwisselende ontdekking van zee-, natuur- en polderlandschappen. 7Huizen aan Zee ligt zeer centraal binnen het knooppunten fietsroutenetwerk FIKS. FIKS is een bewegwijzerd netwerk van zorgvuldig geselecteerde fietspaden en –wegen. Bij de selectie van deze fietswegen is rekening gehouden met veiligheid en de aantrekkelijkheid van het landschap. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Het grote voordeel van FIKS is dat je zelf bepaalt hoe lang je route wordt.

Samen met de kinderen

Kinderen genieten ontzettend van het strand; wat is er leuker dan schelpen zoeken, voetballen, zwemmen in de golven en... zandkastelen bouwen?! Als kers op de taart, hier nog een aantal suggesties voor nog meer kostbare momenten samen:

Omgeving